Wat is Missie VONK?

Missie VONK is het jaarlijks terugkerende, actieve (outdoor-)event van mission-organisatie Verre Naasten. Het is een uitdagende nacht vol sportiviteit, teamwork én inhoud. Bovendien draag je met jouw deelname een steentje bij aan het belangrijke werk van evangelisten over de hele wereld. Je laat je namelijk sponsoren voor een nacht lang Missie VONK en met jouw sponsorgeld ondersteunt Verre Naasten evangelisten die in hun land mensen over Jezus’ liefde vertellen!

 

Evangelisten wereldwijd

Missie VONK staat voor: Vertellen, Ontdekken, Navolgen en Kiezen. Al sinds de start van dit bijzondere event typeren deze steekwoorden goed voor welk opgaven evangelisten wereldwijd staan. Vertellen over Jezus en zelf ook steeds meer ontdekken wie Hij is. Hem navolgen. Maar daarin ook keuzes maken... want stel dat het volgen en uitdragen van Jezus het uiterste van je vraagt? Vooral die laatste vraag loopt als een rode draad door Missie VONK. Kortom, het klokje rond wakker blijven is sowieso al een uitdaging, maar tegelijk ervaar je ook iets van alles wat evangelisten kunnen meemaken om het Evangelie te delen. Hopelijk geeft Missie VONK je daarmee ook een boost voor je eigen, persoonlijke geloof!

 

Missie VONK 2021: corona-editie @home

Van de eerdere edities in 2016 (Ommen), 2017 (Hardenberg), 2018 (Otterlo) en 2019 (Hardenberg) vind je de aftermovies bovenaan deze pagina. Het coronavirus maakt editie 2021 anders dan de andere keren, maar zeker niet minder uitdagend! Deze keer blijf je als team in je eigen buurt: vanuit je achtertuin, een sportveld in de buurt of bijvoorbeeld het kerkplein gaan jullie de strijd aan. Daarbij zijn jullie digitaal verbonden met de andere teams die ook meedoen aan Missie VONK. Via een speciale site krijgen jullie allerlei uitdagende challenges voor de kiezen. Intelligentie, uithoudingsvermogen, sportiviteit… allemaal is het nodig om de volgend ochtend de code te kraken! 

 

Doe mee met een team van 4 personen

Missie VONK is van oorsprong bedoeld voor teams van kerken, maar je mag ook meedoen met je bijbelstudiegroep, studentenvereniging, gezin of een vriendenteam. Elk team bestaat uit 4 personen (16+ jaar). Meedoen kost je niets; wél vragen we je om sponsors te zoeken voor jouw deelname/prestatie. Daarvoor kun je gebruikmaken van dit online actieplatform. We vragen om een minimale sponsorbijdrage van € 240 per persoon. Dat klinkt heel wat, maar het gaat erom dat je 20 mensen vindt die jou voor 1 euro per uur (dus in totaal 12 euro) willen sponsoren. Dat moet lukken toch?

 

Samengevat:

  • Verzamel een team en geef je op!
  • Laat je sponsoren voor evangelisten wereldwijd (doelstelling: € 240 per deelnemer).
  • Doe mee aan Missie VONK in de nacht van 28 op 29 mei 2021 en ga de strijd aan met andere teams.

 

Meedoen?

Doe je voor het eerst mee aan Missie VONK? Geef via de contactpagina aan, dat je wilt deelnemen aan dit event. Je ontvangt dan van ons de instructies over het aanmelden van jouw team op dit actieplatform. Heb je al vaker meegedaan aan Missie VONK? Klik hieronder en start meteen jouw actie!

 

Start nu met jouw actie!