Lawr, evangelist in India

“Ik ben geboren in een afgelegen dorpje in de provincie Manipur in Noordoost-India. Ik herinner mij de dag nog goed toen mijn grootvader vol trots vertelde waarom hij mij de naam Lungawiruol (tevredenheid) had gegeven. Hij had 14 kinderen, waarvan er maar 2 jongens waren. De familie was dan ook heel blij met mijn komst.

Mijn familie was arm. Mijn vader was evangelist bij de RPCNEI en had een klein inkomen. Mijn ouders konden mij daarom pas naar school sturen toen ik 8 was. Toen ik 10 was, kon ik met hulp van de RPCNEI naar de ’Children’s home’, een christelijk kindertehuis. Omdat ik daar werd opgevangen, konden mijn broer en mijn zus ook naar school. Ik groeide op in dit ’Children’s home’ en kreeg daar een christelijke opvoeding. Tot mijn 19e was ik een naam-christen, zonder het geloof dat Christus mijn persoonlijke redder is.

In 1991 werd ik door mijn leraren naar een Verlossingskamp gestuurd. Toen de evangelist daar vertelde over de verlossing door Christus sloot ik mijn ogen en ging ik intens bidden. Toen zag ik de gekruisigde Christus werkelijkheid worden voor mij. Deze ervaring kon ik niet negeren! Het was niet alleen het luisteren naar een verhaal, maar Jezus openbaarde zichzelf om mij te laten zien wat Hij voor mij had gedaan. Ik was me bewust van mijn zonden en overtuigd van mijn verlossing. Dit was mijn wedergeboorte, welke voor de tweede keer vreugde bracht in mijn familie. Sindsdien besloot ik Jezus Christus te volgen en ik ben nog steeds intens gelukkig dat ik dat mag.”

Sponsor een deelnemer
Maak met jouw sponsorbijdrage voor Missie V.O.N.K. het werk van Lawr en tientallen van zijn collega's wereldwijd mogelijk. Doe je mee? Sponsor één van de deelnemers. Alvast bedankt!