Missie VONK 2016

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei 2016 organiseerde mission-organisatie Verre Naasten voor de eerste keer Missie VONK Aan dit outdoor-evenement in Ommen deden 11 teams van verschillende kerken mee. Samen wisten de 110 deelnemers bijna 34.000 euro aan sponsorgeld in te zamelen voor het werk van evangelisten wereldwijd.

Gastvrijheid

Tijdens de opening kwamen alle deelnemende teams voor een verrassing te staan: aan ieder team werden twee asielzoekers toegevoegd. Een Pakistaanse predikant wist namelijk 20 asielzoekers uit diverse landen te mobiliseren voor Missie VONK Dat bracht de dagelijkse praktijk van evangelisten meteen dichtbij voor de deelnemers. Want zowel improvisatievermogen als gastvrijheid zijn kenmerkend voor het werk van evangelisten. Daarnaast vertelden de asielzoekers indrukwekkende levensverhalen.

Outdoor-opdrachten

Ook de verschillende outdoor-opdrachten focusten op eigenschappen van evangelisten, zoals vertrouwen, moed, kracht en doelgerichtheid. Bijpassende opdrachten die in de bossen rond camping Bergzicht werden uitgevoerd, waren onder meer boomklimmen, een apenhang, steppen en de ladderproef.

Indiase oproepen

Drie Indiase predikanten gaven Missie VONK een extra, internationaal tintje. Tijdens de snert-break, middenin de nacht, riep ds. VL Khawbung uit Noordoost-India op om het christen-zijn vooral ook praktisch op te pakken, door te zorgen voor de naaste en voor Gods wereld. Ds. Mathusela Limboo benadrukte bij het ontbijt een persoonlijke relatie met God als inspiratiebron om het geloof te delen, wereldwijd. En ds. Ros Infimate sloot Missie VONK af door iedereen Gods zegen mee te geven.

Geniet nog even na van de eerste editie van Missie VONK. Bekijk onze aftermovie hieronder, of het fotoalbum op Facebook.