Missie V.O.N.K. 2017


Het was top! In de nacht van 9 op 10 juni 2017 deden maar liefst 18 teams uit verschillende kerken mee aan Missie V.O.N.K. Doorzettingsvermogen, behulpzaam, doelgericht: de teams verkenden verschillende eigenschappen die evangelisten nodig hebben om het geloof te delen. In totaal zamelden de teams meer dan 60.000 euro op voor evangelisten wereldwijd. Bedankt!

Benieuwd hoe Missie V.O.N.K. 2017 was? Bekijk hieronder onze aftermovie. Of onze fotoreportage op Facebook!

En hoe de deelnemers het Missie V.O.N.K vonden? Check hier hun aanbevelingen:

Mariëlle Visscher  (team Rouveen)
“Een nacht afzien voor evangelisten wereldwijd, om iets te ervaren van wat zïj ervaren: dat is waarom ik meedeed. Wat een gaaf doel! Ik leerde echt wel mijn eigen grenzen kennen tijdens de nacht, maar daar leer je weer van. Zij moeten dat toch ook?!  Het was een leerzame, spannende, mooie, grensverleggende nacht. Zeker een aanrader! Oh, en de sponsoring was ook prima te doen; we hebben met ’t hele team auto’s gewassen, zelfgebakken cake en koffie verkocht en vlak voor Pinksteren hadden we verkoop van krentenbrood, suikerbrood en bolletjes, dit viel bij de gemeenteleden goed in de smaak!’

Gonda van der Made (team Viskelu, Leens)
“Het hoogtepunt van de nacht? Toen ik met mijn team zingend door de bossen van Hardenberg liep. Opwekkingsliederen, midden in de nacht!  Het was een waanzinnige ervaring, ik heb dingen gedaan die ik niet voor mogelijk hield! Lef, moed en doorzettingsvermogen waren dus echt wel nodig tijdens deze actieve nacht! Je leert elkaar op een heel andere manier kennen en je ervaart dat je elkaar nodig hebt in alles!” 

Vera van der Linde (team Unbelieve-Able, Utrecht)
Het was ontzettend leuk! Heel intensief en fysiek een stuk uitdagender dan ik had verwacht. Het was ook een hele leuke manier om mijn teamgenoten (uit mijn eigen kerk) beter te leren kennen. Tijdens de flinke wandelingen (bijna 20km!) heb ik toffe gesprekken gevoerd met mensen die ik voorheen eigenlijk alleen maar van naam kende. Je leert elkaar sowieso goed kennen tijdens de nacht! Je deelt zó veel: kou, vermoeidheid, soms een nat pak. Maar ook mooie gesprekken onderweg en bij het vuur!  Dus, twijfel je nog? Just do it! Laat je gewoon overhalen. Grote kans dat je er volgend jaar weer staat. En vond je het niks? Dan heb je een mooie bijdrage geleverd aan het evangelisatiewerk wereldwijd. Niks te verliezen dus!”

Benieuwd hoe we het sponsorgeld uit 2017 hebben besteed?
In 2017 bracht Missie V.O.N.K. een sponsorbedrag van 60.000 euro op. Lees hier welke mooie projecten we daar in 2017 mee konden steunen.