Missie VONK verplaatst naar 2021

Goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws: Missie VONK gaat niet door in 2020. Het goede nieuws: de 5e editie komt er alsnog in de nacht van 28 op 29 mei 2021, volgend jaar dus. Zodra het kabinet nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus bekendmaakte, ontkwamen we er niet aan om een knoop door te hakken over het doorgaan van het event. Uiteindelijk kozen we ervoor om Missie VONK te verplaatsen.

Onvergetelijk

Deo Volente (als God het wil) en bij leven en welzijn hopen we er volgend jaar een nóg mooier event van te maken. Voor nu hebben leven en welzijn voorrang. Wij gaan ervan uit dat alle teams die zich al hebben opgegeven er ook volgend jaar 'gewoon' bij zijn. Want wat ons betreft komt van uitstel geen afstel. In de tussentijd gaan wij verder sleutelen aan onze plannen, zodat de 5e editie van Missie VONK écht onvergetelijk wordt!

Gevolgen

Concreet betekent het doorschuiven van Missie VONK naar 2021 het volgende:

  • Ingeschreven teams blijven gewoon aangemeld staan.
  • Nieuwe teams - of nieuwe teamleden bij bestaande teams - zijn natuurlijk meer dan welkom om zich in te schrijven.
  • Ook de sponsorbijdragen blijven staan. Het werven van nieuwe sponsors mag je voorlopig op een laag pitje zetten. Hopelijk kun je dat in de loop van dit jaar weer opppakken, gericht op volgend jaar.
  • Als wij nieuws hebben, delen we dat via e-mail (naar de teamleden) en via deze website.

Dit besluit voelt onvermijdelijk. Allereerst maakt de coronacrisis een goede voorbereiding op Missie VONK onmogelijk: voor de organisatie én voor de deelnemers. Maar minstens zo belangrijk: de tijd die we doormaken vraagt om het stellen van prioriteiten, waarbij andere dingen logischerwijs naar de achtergrond verdwijnen. Zo ook Missie VONK. Heb je vragen? Stel ze dan gerust via ons contactformulier.

Wat is Missie VONK?

Kom je hier voor het eerst? Lees dan gerust nog even verder... Missie VONK is het nachtelijke, outdoor sponsor-event van mission-organisatie Verre Naasten. Je kunt eraan meedoen met een team van jouw kerkgemeente, studentenvereniging, bijbelstudieclub, vriendengroep of voetbalteam. Zolang je team uit 6 tot 12 personen bestaat en jullie het samen belangrijk vinden dat wereldwijd mensen Jezus leren kennen!

Tijdens een lange, vermoeiende nacht ga je de strijd aan met andere teams. Jullie krijgen allerlei sportieve challenges voor de kiezen, maar komen ook in situaties terecht waarin je geconfronteerd wordt met de vraag: wat betekent Jezus volgen eigenlijk voor jou? De 5e editie van Missie VONK zou plaatsvinden in de nacht van 5 op 6 juni 2020, maar zoals je hierboven kunt lezen is het event verplaatst naar de nacht van 28 op 29 mei 2021. Wil je meedoen? Zet deze data alvast in je agenda!

Lees meer Lees minder

 Leer van elkaar en bekijk hieronder succesvolle acties van anderen. Leer van de successen en gebruik ze om je eigen actie net zo succesvol te maken! Samen maken we geloof delen wereldwijd mogelijk! 

Start je actie!
  Bekijk alle
17/06/2019 | 11:05

Vierde editie Missie V.O.N.K. brengt ruim 32.500 euro op!

Ondanks wat regenbuitjes in de vroege ochtend was de sportieve outdoor-uitdaging Missie V.O.N.K. van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni opnieuw een succes. Voor de vierde maal op rij organiseerde mission-organisatie Verre Naasten dit uitdagende sponsor-event. Tijdens Missie V.O.N.K. slaan teams uit verschillende kerken een nachtje over en laten zich sponsoren voor het goede doel. Samen zamelden de 14 deelnemende teams het prachtige bedrag van 32.597 euro in, voor het werk van evangelisten wereldwijd! Flink wat rook Met flink wat rook startten de 14 teamleiders editie 2019 van Missie V.O.N.K. Centraal in deze editie stond één van de eerste evangelisten in de Bijbel: Paulus. In drie verschillende arena’s maakten de teams kennis met uitspraken van Paulus en stonden diverse uitdagende outdoor-opdrachten te wachten, zoals vlotbouwen, boogschieten en steppen. Ook raakten de teams uitgebreid in gesprek met de drie aanwezige Afrikaanse evangelisten uit Malawi, Kenia en Ghana. Zaterdagochtend om 8.00 uur werd Missie V.O.N.K. 2019 afgesloten. Team Heemse 1.0 wist de meeste punten te halen en werd aangewezen als winnaar. Daarna is de voorlopige opbrengst bekendgemaakt: 32.597 euro voor het werk van evangelisten wereldwijd. Geloof delen wereldwijd Wereldwijd ondersteunt Verre Naasten, met en namens kerken in Nederland, mission-programma’s en -projecten van kerken en christelijke organisaties in zo’n 30 landen. Centraal staat daarbij de missie: geloof delen wereldwijd, in woorden en daden. Met het organiseren van Missie V.O.N.K. wil Verre Naasten geloof delen wereldwijd op een aansprekende manier onder de aandacht brengen van kerkleden. Tegelijk wil Verre Naasten met Missie V.O.N.K. extra inkomsten werven voor het werk van evangelisten wereldwijd. Foto-reportage en aftermovie! Op de Facebookpagina van Verre Naasten staat een uitgebreide foto-reportage. Bekijk hieronder de aftermovie!
09/11/2020
20:41

Anoniem

Aan: Ruggengraat
Bekijk alle

Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor kerken in Nederland. Onze missie is: geloof delen wereldwijd! Twee op de drie mensen wereldwijd kennen Jezus niet. Dat raakt ons. Jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus. Daarom ondersteunen wij, samen met jouw kerk, lokale kerken/organisatie in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe ook mee! Bijvoorbeeld door mee te doen met Missie VONK!